August

August måned kan ofte være den beste sommermåneden – og om du pleier blomster, busker og trær så kan du de flotteste plantene i gata også denne måneden.

Her finner du en punktliste – sjekk ut om det er noe du bør gjøre nå:

  • Ennå bør plenen klippes ofte – og du kan med fordel også gjødsle plen en siste runde første halvdel av august.
  • Vanning kan gjøres i nedbørfattige perioder.
  • August er en god måned for såing av plen og planting av buskvekster, trær og stauder. Man kan finne gode tilbud på slike varer i hagesenteret.

Luking og fjerning av ugress er lurt å gjøre nå slik at du ikke får den store jobben til våren. Vi har flere alternativer som kan hjelpe deg med å gjøre jobben.

Trim Plenrens mot tofrøbladet frø- og rotugress som løvetann og groblad, samt mose, i plen. Skader ikke gresset, men visse gressarter kan få kortvarig mørkfarging. Finnes både i flytende og i granulat.

Keeper L er det eneste ugressmiddel med langtidseffek, hindrer alle nye ugressfrø å spire i 4 måneder. Spesielt velegnet til hageganger, gårdsplasser og andre arealer som man vil holde fri fra ugress hele sesongen med bare 1 behandling. Barn og husdyr kan leke på de behandlede flater når middelet er tørket.

Trim Mosefjerner

Granulat mot mose i plen, kan brukes hele vekstsesongen. Vær oppmerksom på at middelet gir misfarging på heller, skifer, grus o.l. 5 kg rekker til 150 kvm. Svir mosen omgående. Lettvint i bruk. Strøs direkte fra spannet.

For å bekjempe skadedyr, spesielt bladlus kan rosebusker, bæbusker, kan du forsøke å spyle med vann, også under bladene. Men det finnes også her produkter for å fjerne disse.Calypso Spray er et effektivt middel mot sugende og gnagende insekter som bladlus, mellus, ullus, skjoldlus, trips og sikader på prydplanter inne. Tar også insekter som er inne i blader eller gjemmer seg i sammenrullede blader og skuddspisser. Gjentatte behandlinger kan også bekjempe spinnmidd. Les mer om produktet her.

Støtte til høye stauder, busker og små trær.

Støtt opp bærbusker og andre høye planter som ridderspore og stokkroser. Buskstøtter egner seg godt, eller man kan bygge støtter av treverk. Vi har buskstøtter i flere høyder – sjekk ut hvilken høyde du kan ha behov for.

Andre ting som er en fin august-aktivitet kan for eksempel være å:

  • plukke bort alle døde og visne blomster
  • Samle frø fra avblomstrede stauder og sommerblomster til neste år. Plukk frøene når frøkapslene har tørket.
  • Plukk jordbær, bringebær og rips og solbær. Kanskje noen av grønnsakene også er ferdig.
  • Mange prydbusker og hekkplantinger kan klippes nå.
  • Nyte resten av sommeren!