Høstblomster

Alle årstider har sin sjarm – og nå som sommeren er på hell så er det hyggelig å kunne pynte opp med nye friske farger.

Erica har i mange, mange år vært den stor slageren, men det finnes et stort utvalg andre planter som også tåler litt frost og som du kan pynte med til langt utover høsten.  Noen bevarer også fargen utover vinteren.

Og her er et viktig råd: vannbehovet reduseres når temperaturen går ned mot null.  Husk å ha god drenering i potter. Selv frostsikre potter fryser hvis de er fulle av vann. Lyng må holdes fuktige helt til de fryser, ellers kan de risikere å miste fargen.

dscf6684

Erica 

Som nevnt har Erica vært den stor favoritten i mange år. Kraftig rosa i fargen –  planten er ettårig. Du vanner planten frem til frosten kommer. Pass på at den ikke blir stående i vann.

Calluna_vulgaris_rot

Calluna 

Calluna er den nye favoritten som faktisk er dekorativ hele vinteren igjennom. Den finnes i flere farger; rosa, hvit og lilla.  Den skal ha vann men tåler ikke å bli stående i vann. Calluna er flerårig og kan klare seg om den blir plantet i bakken.

EM_FE_01939_Brassica_oleracea

Pyntekål

Pyntekål er en fantastisk dekorativ plante i flotte farger. Uspiselig – men ikke giftig, bare bitter på smak. Planten er ettårig – skal ha lite vann.

p95208l

Sølvkrans

En kontrastplante som får de andre plantene til å skinne ekstra.  Vannes jevnlig frem til frosten. Tåler frost.

ri_11

Sølvtråd

Dette er også en kontrastplante som er utrolig lettstelt. Holder seg godt utover høsten og tåler frost.

Scrophulariaceae_hebe_'waireka'

Hebe

Veronica er en ettårig plante med blomster og blader i ulike fargenyanser, den holder seg frem til frosten kommer. Bør ikke tørke ut.

krys

Krysantemum (Friland)

På samme måte som Asters klarer denne planten klarer seg godt ute utover høsten. Samme stell som Asters!

bedding_fall_winter_cyclamen_hybrids

Cyclamen

Alpefiolen liker den litt kjølige høstluften. Hagecyclamen kan klare 3 minusgrader, men vil gjerne stå lunt fra den verste nordavinden. En nydelig blomst i mange fargenyanser fra hvitt til mørk lilla og dyp rød.